Wat is STROOMkast?

Online stroom voor iedereen

STROOMkast is een online systeem om aansluitpunten voor onder meer markten, evenementen, ambulante handel en boten automatisch te activeren, te meten en financieel te verrekenen. 

Elke installatie (kast) die werkt met STROOMkast is voorzien van SLIMME kast apparatuur dat alle communicatie en automatisering verzorgd. Een gebruiker kan met een smartphone, tablet of laptop heel eenvoudig een aansluiting aanzetten, eventueel herstarten en uitzetten.

Het verbruik van een aansluiting wordt per sessie gemeten en geregistreerd. Na het afmelden van een sessie worden de kosten automatisch verrekend met de betreffende gebruiker. De hoogte van de kosten worden bepaald door de lokale eigenaar van installatie. STROOMkast int deze kosten uit naam van de eigenaar (zoals een gemeente) en draagt deze kosten volledig af aan de betreffende eigenaar. De eigenaar wordt periodiek geïnformeerd over alle transacties.

STROOMkast berekent geen maandelijkse abonnementskosten. U betaald alleen het stroomtarief welke er afgenomen wordt. De hoogte daarvan kan per gemeente verschillen en wordt bij in de app zichtbaar.

Aansluitingen worden door de eigenaar vrij gegeven op de momenten dat een installatie daadwerkelijk gebruikt mag worden. Deze periode is dikwijls gekoppeld aan een verstrekte vergunning. Bijvoorbeeld de dagen zoals bepaald in een evenementenvergunning of een standplaatsvergunning. Buiten deze periodes om werken de aansluitingen dikwijls niet.

Indien elektrische beveiligingen van de aansluitpunten worden aangesproken zal het aansluitpunt geen stroom meer leveren. STROOMkast is uitgerust met zelf herstellende beveiligingen. Via een herstartprotocol kan de betreffende aansluiting veilig worden herstart en is daarna weer beschikbaar voor gebruik.

Wil je meer informatie over STROOMkast? Neem dan contact met ons op.

CONTACT